Webbyrå Västerås

Webbyrå Västerås är en webbyrå som specialiserat sig på att göra snygga, billiga, effektiva hemsidor som syns på Google.

Jag har jobbat med hemsidor, stora som små, i snart 12 år och ofta
får jag frågan: Vad kostar en hemsida?

Jag blir alltid lika tagen på sängen och brukar svara: Det beror på!
– Ehh, jaha.. tack då…
… brukar svaret bli och vi båda skiljs åt lika förvirrade som tidigare.

Det beror ju faktiskt på, så är det. Men det är det absolut sämsta svar
man kan ge den som frågar, för inte blev man något klokare på det?

Därför har jag nu bestämt mig för att råda bot på denna förvirring.
Jag har bestämt mig för att det ska vara LÄTT att få en professionell
hemsida. Jag har bestämt mig för att det ska vara ENKELT att se exakt
vad en hemsida kostar.

“Jag vill erbjuda ALLA företag i Västerås en professionell hemsida till ett RIMLIGT pris.”

Ja vad kostar då en hemsida? Och varför “beror det på”?

Domännamn

När du surfar till någons hemsida anger du en adress (tex: www.telgewebbyra.se) det är denna adress som kallas domännamn. Priser på domännamn har sjunkit de senaste åren och är ingen stor kostnad. Priserna kan variera mellan de olika ombuden (alltså de som säljer domännamnen), men ligger oftast på ungefär samma priser.
Det billigaste och bästa ombudet jag kan rekommendera är Loopia där kostar en .se-domän (alltså: www.dittforetag.se) 149 kr per år, och en .com-domän (alltså: www.dittforetag.com) 149 kr per år.

Hosting

Hosting kanske är ett främmande ord? Men det betyder egentligen bara att du måste ha din hemsida liggandes på en dator som alltid är uppkopplad mot internet. En webbserver helt enkelt.
Det vanliga är att man hyr en plats på ett webbhotell och betalar årsvis. Det finns ett ENORMT utbud av webbhotell (både svenska och utländska) och priserna varierar vanligtvis från 10 kr upp till 150-200 kr per månad.
Vilket man skall använda beror helt på vilka krav man har på sin sida. För en enklare hemsida för mer informativt syfte brukar det gå alldeles utmärkt att ligga på de billigare alternativen. Har man en mer avancerad hemsida, kanske en webbshop, så har man också helt andra krav på sitt webbhotell och bör då räkna med något av de dyrare alternativen.

Själva hemsidan

Här kan du lägga precis hur mycket pengar du vill, endast dina drömmar sätter gränser.
Men för att vara realistisk, och för att ha något att utgå ifrån har jag tagit fram ett paket som passar de allra flesta.
En hemsida där Ni kan presentera företaget, personal, produkter, osv.
I priset ingår: Design av hemsidan, en startsida och upp till 10 undersidor samt ett kontakt-formulär (en sida där besökarna kan skicka mail till er direkt via hemsidan).

Förvaltning

Det stora felet många gör med sina hemsidor är att de lägger ut dem och sen får de ligga där och samla damm.
En ouppdaterad hemsida är en “dålig hemsida”. Då kan man lika gärna vara utan den. Men för den sakens skull behöver man inte känna att man måste uppdatera den jämt och ständigt. Beroende på vad man väljer att publicera för information på sin hemsida så kräver det olika mycket uppdateringar.
Det viktiga är att det som finns på sidan är det som gäller. Driver man tex en restaurang och väljer att publicera sin meny på hemsidan så är det ju bra om man uppdaterar hemsidan varje gång det görs en ändring i menyn.

Har man baskunskaper om HTML och Internet kan man enkelt uppdatera sin hemsida själv. Men för de som inte kan, eller kanske inte har tid hjälper jag gärna till.

För “förvaltning” av en hemsida (alltså skötsel av uppdateringar)
debiterar vi per påbörjad halvtimma till ett timpris av 295 kr + moms.

Priset för att “ta hand om din sida” beror alltså på hur ofta du vill uppdatera den samt hur mycket texter eller ändringar som ska göras. Men enklare uppdateringar (tex av en meny som i exemplet ovan) tar oftast inte mer än 15-20 minuter.
Så det är inga stora pengar vi talar om.

Baspaketet

Baspaketet riktar sig till de flesta företag som vill synas på nätet till en billig peng. Ett perfekt format att använda för att beskriva sin verksamhet, presentera sina produkter och sin personal. Öppettider och annan information som era kunder är intresserade av.

I baspaketet ingår följande:

  • Design av startsidan samt upp till 10 undersidor (fler sidor går naturligtvis att lägga till om så önskas).
  • Ett kontaktformulär där besökarna direkt via er hemsida kan kontakta er.
  • Vi bjuder på betalningen av domännamnet första året.

För baspaketet betalar du 5000:- + moms

Jag arbetar nära med alla våra kunder för att skapa en anpassad webbplats  som är förenlig och utökar företagets varumärke och företagsidentitet. Jag förstår att det inte bara design som gör en effektiv hemsida.

Jag har möjlighet att utforma webbplatser av alla storlekar och har ett utbud av webb-produkter för små hemsidor till de största i Västerås och Sverige. Jag drivs av att skapa bra webbsidor för att hjälpa företag att uppnå sina mål.

Jag tror på en sammansvetsad relation mellan kund och webbyrå. När du växer, växer vi. Låter det intressant? Låt oss komma igång!