Nybörjarguide till SEO (Sökmotoroptimering)

Är du ny inom SEO? Behöver du uppdatera dina kunskaper? Denna guide till SEO kommer ge dig omfattande information som du behöver för att lära dig sökmotoroptimering eller SEO.

Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

SEO är marknadsföring som fokuserar på ökad synlighet i organiska (icke betalade) sökmotorresultat. SEO omfattar både de tekniska och kreativa elementen som krävs för att förbättra rankningar, driva trafik och öka synligheten i sökmotorerna. Det finns många aspekter beträffande SEO, från orden på din sida till hur andra webbplatser länkar till dig på webben. Ibland är SEO helt enkelt en fråga om att se till att din webbplats är utformad på ett sätt som sökmotorer förstår.

SEO handlar inte bara om att bygga sökmotorvänliga webbplatser. Det handlar om att göra din webbplats anpassad för människor också. Jag  tror att dessa principer går hand i hand.

Den här guiden är utformad för att beskriva alla områden inom SEO – från att hitta de ord och fraser (nyckelord) som genererar trafik till din webbplats, till att göra din webbplats sökmotorvänlig, att bygga länkar och marknadsföra det bästa med din webbplats. Om detta känns förvirrande, är du inte ensam, men jag är här för att hjälpa dig.

Varför behöver min hemsida SEO?SEO

Övervägande delen av webbtrafiken drivs av de stora kommersiella sökmotorerna, Google, Bing och Yahoo !. Även om sociala medier och andra typer av trafik kan generera besök på din webbplats är sökmotorer den primära navigationsmetoden för de flesta Internetanvändare. Det här är sant oavsett om din webbplats tillhandahåller tjänster, produkter, information eller något annat.

Sökmotorer ger riktad trafik.

Sökmotorer gör att människor hittar vad du erbjuder. Om sökmotorer inte hittar din webbplats och inte lägger till dit innehållet i sina databaser missar du möjligheter att få trafik till din webbplats.

Sökfrågor – de ord som användarna skriver in i sökrutan – har extra värde. Erfarenheten har visat att sökmotortrafik kan stjälpa eller hjälpa en organisations framgång. Målriktad trafik till en webbplats kan ge reklam, intäkter och exponering som ingen annan marknadsföringskanal. Att investera i SEO kan ha en enastående avkastning jämfört med andra typer av marknadsföring.

Varför kan sökmotorerna inte hitta min webbplats utan SEO?

Sökmotorer är smarta, men de behöver fortfarande hjälp. Sökmotorerna arbetar alltid för att förbättra sin teknik för att ge bättre resultat till användarna. Det finns dock en gräns för hur mycket sökmotorer kan fixa. Med rätt SEO kan du öka besökarna tusenfalt, felaktiga ändringar kan begrava din webbplats djupt i sökresultaten.

Förutom att göra innehållet tillgängligt för sökmotorer, hjälper SEO också till med att placeras innehållet där sökare lättare hittar det. Internet blir alltmer konkurrenskraftigt, de företag som utför SEO kommer att ha en fördel hos besökare och kunder.

Kan jag göra SEO själv?

SEO-världen är komplex, men de flesta kan lätt förstå grunderna. Även en liten inblick kan göra stor skillnad. Gratis SEO-utbildning är allmänt tillgänglig på webben, inklusive guider som denna. Kombinera detta med lite övning och du är på väg till att bli en guru.

Beroende på ditt engagemang, din vilja att lära dig och din webbplats komplexitet kan du bestämma att du behöver en expert för att hantera dessa saker för dig. Företag som sysslar med SEO kan variera i kunskaps nivå, vissa har ett högt specialiserat fokus, medan andra tar en bredare och mer allmän inställning.

Det är I alla fall bra att ha ett fast grepp om konceptet.

Hur mycket av denna artikel behöver jag läsa?

Om du är seriös om att förbättra söktrafiken till din hemsida och inte är bekant med SEO rekommenderar vi att du läser den här guiden från början till slut. Jag har försökt att göra det så kortfattat som möjligt och lätt att förstå. Det finns en utskrivbar PDF-version för dem som föredrar, och dussintals andra webbplatser och sidor som också är värda din uppmärksamhet.

Varje avsnitt i denna guide är viktigt för att förstå de mest effektiva metoderna för sökmotoroptimering.

Nybörjarguide till SEO Del 1